HungryEyes

3.2.07

It's not television, it's HBO

Amb aquest eslogan, la cadena per cable HBO va voler apostar fort per la creativitat i la qualitat. Era una aposta arriscada, basada en la búsqueda d'autors creatius, la inexistència d'autocensura i la renovació narrativa.

Fidels a aquesta filosofia, HBO s'ha convertit en un canal amb identitat pròpia i amb un conjunt de sèries que l'han convertit en un referent en el món televisiu:

- Los Soprano: Sis temporades genials que tenen el seu origen amb la creativitat de David Chase que volia realitzar una sèrie sobre la mafia on el mafiòs fos el protagonista. Refusada per diferents canals televisius, HBO va apostar per la renovació que suposava la combinació de drama familiar i relat mafiòs.

- A dos metros bajo tierra: Cinc temporades aclamades pel públic i la crítica i el resultat de la llibertat que HBO va donar al guionista d'American Beauty, Alan Ball, per tal que es posès darrera la càmera i realitzès un retrat d'una familia que dirigeix una funerària.

- Deadwood: Recreació històrica de l'evolució d'un poble sense llei del Far West a la societat urbana civilitzada: la febre d'or, la violència diària, l'arribada del telegràf, la comunitat xinesa, la participació de personatges històrics (Buffalo Bill, Calamity Jane...), etc. La recreació realista fa que sigui un western sinistre, amb diàlegs plens d'insults. De moment, ja tenim tres temporades.

- Roma: La unió de HBO i de la BBC per recrear l'imperi romà en la sèrie més cara de la història de la televisió (100 milions d'euros). Una sèrie imprescindible per la seva qualitat. Actualment ja s'està emetent la segona temporada a Estats Units.

- El séquito: Divertida comèdia de la vida d'un jove actor, i els seus amics, a Hollywood. Fresca, divertida i adictiva.

- Hermanos de sangre: Una de les meves sèries preferides. Co-produida per Steven Spielberg i Tom Hanks, és una recreació precisa de les accions de la Companyia Easy i de les relacions d'amistat entre els seus membres. A cada un dels seus capítols, s'intercalen entrevistes amb els veterans de la Companyia Easy que recorden les seves vivències i amistats durant la II Guerra Mundial. Guanyadora de sis premis Emmy.

- The Wire: Realista sèrie políciaca, obra de David Simon.

- Carnivàle: Un circ ambulant que va viatjant en l'època de la depressió americana és el marc de la lluita entre el bé i el mal. Personatges enigmàtics i interessants; realisme màgic; un disseny artístic increïble són alguns dels atractius d'una de les millors sèries del moment que, desgraciadament, no s'ha vist prorrogada després de la segona temporada.

I el millor és que el futur d'HBO ens pot deparar sèries memorables, si es confirmen les recents noticies de l'adaptació del còmic de culte "The Preacher" o, especialment, la noticia de l'adaptació dels set llibres de l'aclamada saga de literatura fantàstica "Canción de hielo y fuego" en set temporades.